Header Graphic
PRILOZI I PISMA > PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI U TORONTU


13 Jul 2017

 


                       "Oj, svijetla majska zoro" - ispred City Hall-a


    Pocasni konzul CG, g. Elliott ucestvovao je na prijemu povodom Dana Kanade 01. Jula 2017. koji je za diplomatski kor organizovao gradonacelnik Toronta g. Tory i indijanski Poglavica Mississagua-e g. Lagorme, u City Hall-u! G. Elliott je dostojno predstavio Crnu Goru i imao korisne razgovore sa zvanicnicim

  

 Povodom Dana Državnosti 13. Jula, u Torontu je ispred gradskog Parlamenta podignuta zastava CG uz intoniranje himne "Oj svijetla, majska zoro", u organizaciji naših iseljenika!.

  

Kiša i loše vrijeme nijesu spriječili naše iseljenike da dostojno obilježe ovaj praznik i da prvi put u istoriji podignu zastavu ispred Gradske Kuće.

 

Zastavu je podigao g. Veso Radulović, koji je došao u Kanadu 1972. godine i jedan od prvih osnivača najstarijeg crnogorskog Udruženja u Kanadi.

 

Podizanju zastave su prisustvovali članovi Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta i Crnogorskog Društva "Vladika Danilo", počasni konzul CG u Torontu g. Douglass Elliott i bivši Ministar Inostranih Poslova Kanade Kanade Bill Graham.

 

Od sada, ova manifestacija ce se održavati svake godine povodom 13. Jula.   

 

sve fotografije pogledajte na ovom linku

    

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved