Header Graphic
PRILOZI I PISMA > SASTANAK CRNOGORSKE DIJASPORE U KANADI


24 Jul 2017

 


                       SASTANAK U KONZULATU U TORONTU


    Pocasni konzul CG, g. Elliott ucestvovao je na prijemu povodom Dana Kanade 01. Jula 2017. koji je za diplomatski kor organizovao gradonacelnik Toronta g. Tory i indijanski Poglavica Mississagua-e g. Lagorme, u City Hall-u! G. Elliott je dostojno predstavio Crnu Goru i imao korisne razgovore sa zvanicni

 

U prostorijama Počasnog Konzulata CG u Torontu je 17. Jula 2017. organizovan sastanak svih Društava iz Kanade sa predstavnikom Savjeta za saradnju sa iseljenicima za državu Kanadu. g. Zoranom Raičevićem. Skupu su prisustvovala 3 od 4 Udruženja iz Kanade: Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta (g. Dino Kolar i g. Branislav Vujović), Crnogorsko Kulturno Udruženje "Vladika Danilo" iz Toronta (g. Pero Kalezić) i Crnogorsko Društvo Britanske Kolumbije iz Vankuvera (g. Božidar Vujičić).

 


Ovo je prvi susret Društava iz Kanade na jednom mjestu. Na sastanku su usvojeni zaključci o radu, članstvu i potrebama Udruženja iseljenika. Zaključci že biti proslijđjeni Savjetu i Upravi za dijasporu CG! Takođe, na sastanku su usvojeni i neki prijedlozi državnim institucijama i Upravi za dijasporu sa ciljem poboljšanja položaja iseljenika i unapređivanja odnosa sa maticom!  

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved