Header Graphic
PRILOZI I PISMA > 12 GODINA NEPREBOLA


23 Jan 2018

 


    SVAKA RANA POKRAJ SRCA, A SRČANA POSRED SRCA 
U velikoj željezničkoj nesreći koja se dogodila 23. Januara 2006. godine 46 lica je poginulo i 130 povrijeđeno kada je lokalni putnički voz koji je saobraćao između Bijelog Polja i Podgorice iskliznuo iz šina u mjestu Bioče nedaleko od Podgorice. Teška nesreća kod stanice Bioče (10 km sjeverno od Podgorice) uzrokovana je prema jednim izvještajima kvarom elektromotorne garniture a prema drugim neispravnošću kočionog sistema.

Tužna vijest se pronijela i širom dijaspore, pa je tako i u Torontu od strane Crnogorskog Kulturnog Društva organizovano prikupljanje pomoći postradalima. Ovom prilikom prenosimo dio priče o posjeti  porodici Žugić iz Bara koja je u nesreći izgubila sina i  kojoj je uručena polovina prikupljenh sredstava naših iseljenika iz Toronta. U pohod, u vječni pohod, malom Miću Žugiću dolazili su stariji. Anđelu slomljenih krila, dječaku zanesenih očiju, stizala je rasplakana publika sa trošnih i prolaznih životnih tribina - da poželi put do raja. Miroslav Mićo Borov Žugić, talentovana osmica u najtalentovanijoj generaciji barskog pionirskog "Mornara", nije stigao da životu uđene poen u surovoj noći kod Bioča. 

                 

Pred lijepo lice, otkriveno, zaneseno i u smrti i pred tugu koju će sigurno, nakako, roditeljski i sestrinski znati da ožive Mićovi otac, majka i sestra. Na košarkaškoj lopti, položenoj na odru, stajala su imena onih koji valjda i nijesu svjesni da je Mićo napustio tim...

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved