Header Graphic
PRILOZI I PISMA > LJETNJA ŠKOLU ZA PODMLADAK ISELJENIKA


20 Apr 2018

 


LJETNJA ŠKOLA JEZIKA I KULTURE CG

  
 
 


Naziv projekta: Ljetnja škola jezika i kulture Crne Gore «Crna Gora moja postojbina»

Nosioci: Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo Crne Gore

Termin: 20.07. do 30.07.2018. godine

Mjesto održavanja: Odmaralište „Lovćen-Bečići“, Ivanova korita, Crna Gora

Učesnici: djeca iseljenika iz Crne Gore uzrasta od 9-15 godina

Opis i cilj projekta Cilj programa je da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Program podrazumijeva: jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore.

 

Propratni programi: razna sportska i druga takmičenja, viteške igre, izleti, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završna svečanost i dodjela diploma.

Stručni kadar i smještaj Odmaralište na Ivanovim koritima «Lovćen-Bečići» nalazi se na 1270 metara nadmorske visine u središtu Nacionalnog parka Lovćen, udaljeno 14 km od Cetinja. Odmaralište raspolaže sa 200 kreveta rasporedjenih u trokrevetnim i četvorokrevetnim komforno opremljenim sobama. Raspolaže i restoran-salom, kafeterijom, diskotekom, ambulantom i sportskim-višenamjenskim poligonom. Smjene počinju sa ručkom, a završavaju sa doručkom. Obezbijedjena je zdravstvena zaštita – ljekar. Stručni kadar koji će izvoditi nastavu, kao i pedagoge koji će animirati i paziti na djecu u slobodno vrijeme, angažovaće Zavod za školstvo Crne Gore.

 

Broj slobodnih mjesta Broj polaznika ograničen na 60 djece uzrasta od 9-15 godina. Troškovi Troškove smještaja, ishrane i sve ostale organizacione troškove u vezi sa Školom snosi Uprava za dijasporu. Troškove angažovanja stručnog kadra (nastavnici, profesori, animatori), snosi Zavod za školstvo Crne Gore. Ograničenja: Djeca koja su već pohadjala Ljetnju školu nemaju pravo na prijavu. Udruženja mogu prijaviti maksimalno tri (3) kandidata za polaznike Škole. Ukoliko djecu prijavljuju roditelji - imaju pravo na prijavljivanje najviše dvoje (2) djece. Uprava za dijasporu zadržava pravo da, zbog ograničenog broja polaznika, izvrši odabir kandidata u skladu sa posebnim kriterijumima koje možete zatražiti na uvid.

POPUNITE OVAJ OBRAZAC

Prijave slati na: danijela.jokovic@mfa.gov.me  

Mjesto i tačno vrijeme polaska i povratka biće poznato neposredno prije početka Škole.

Rok za prijave: 31. maj 2018. godine

Više informacija o Školi možete dobiti na tel. +382 20 416 384  

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved