Header Graphic
PRILOZI I PISMA > PROSLAVA U TORONTU


13 Jul 2018

 

 

      


U Torontu je 13. Jula 2018. godine odražna Svečanost povodom Dana Državnosti Crne Gore. Svečanost je upriličena ispred Gradske Skupštine.

 

U uvodnom obraćanju, počasni konzul Crne Gore u Torontu, g. Douglas Elliot pročitao je pozdravni govor gradonačelnika Toronta, g. John Tory-ja.

  

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta i Crnogorskog Kulturnog Društva "Vladika Danilo", takodje iz Toronta. Takođe, bili su prisutni i Ambasador Ukrajine i generalni konzul Japana u Kanadi.

 

Ove godine, u programu Svečanosti zajedno su učestvovala oba crnogorska udruženja u Torontu, čime je uradjen istorijski iskorak u okupljanju naših iseljenickih društava u dijaspori.

 

Zastavu na jarbol, uz zvuke himne "Oj, svijetla majska zoro" podigao je predstavnik Društva "Vladika Danilo" g. Miroslav Miro Vučinić, a prisutnima se obratio, ispred Crnogorskog Kulturnog Društva, jedan o njegovih osnivača, g. Veso Radulović.

 

Na Ceremoniji je objavljeno da je član crnogorske zajednice iz Toronta postala i Marija Elena Selić, Crnogorka iz Bolivije, koja sada živio stalno u Kanadi. Inače, Marija Selić je kcerka poznatog Ministra Policije Bolivije Adreasa Selica, čiji preci su došli prije više od 100 godina iz Kolašina u Boliviju.

 

Svečanost povodom 13. Jula održavaće se svake godine ispred Gradske Kuće.  

 


                                                                              VIDEO

                          

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved