Header Graphic
PRILOZI I PISMA > IN MEMORIAL - ALOJZIJA BJELICA


25 Mar 2021

 

 

Dip. ing. Alojzija Bjelica je rođena na Bogojavljenje, Januara 1939, godine u Sarajevu. Diplomirala je na Šumarskom Fakultetu u Sarajevu.

CRNOGORSKI PIKNIK U KANADI

Rat u Bosni 1992. godine zatekao je Alojziju na poziciju Direktora preduzeća Šipad u Sarajevu. Da nije rat izbio bila je kandidat za Ministra Šumarstva Bosne i Hercegovine. Bila je izuzetno uspješan radnik i manadžer.

CRNOGORSKI PIKNIK 2017.

Zahvaljujući svojoj strategiji i logistici, Alojzija je uspjela da ratom razbacanu porodicu, nakon odlaska iz voljene domovine Crne Gore,  okupu Septembra 1994. godine u Kanadi i to starijeg sina Danka iz Srbije, supruga Đorđija iz Bosne i Hercegovine i mlađeg sina Dejana iz Italije.

U Kanadi je aktivno učestovala u životu Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta. Prisustvovala je skoro svakom skupu, kulturnim manifestacijama, podizanju crnogorske zastave ispred Gradske Kuće u Torontu, otvaranju počasnog Konzulata ....

Posjećivala je i Vladiku CPC, Mihaila na Cetinju i bila skromni donator CPC. Nakon kraće bolesti, umrla je 23. Marta 2021. godine u Trillium bolnici u mjestu Mississauga. Posmrtni ostaci su kremirani, a urna sa pepelom će biti položena u porodičnu grobnicu u Crnoj Gori. 

Iza sebe je ostavila sinove - Danka,  dipl. ing. i vaterpolo trenera koji živi u Kanadi, Dejana - software ing., koji živi i radi u Njemačkoj i supruga Đorđija Bjelicu koji živi u Kanadi. 

HONORARY CONSULATE OF MONTENEGRO IN TORONTO

HONORARY CONSULATE OF MONTENEGRO IN TORONTO

 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved