Header Graphic
SAVJET ZA DIJASPORU > SAVJET ZA DIJASPORU - 2019. SJEDNICA


 

                             
                      NOVI SAZIV SAVJETA - FORMIRAN 26. JULA 2019. GODINE


U Podgorici je 26. Jula 2019. godine održana konstitutivna sjednica novog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Crne Gore. Za predsjednika je izabran prof. dr Milenko Perović iz Republike Srbije. Za potpredsjednike Savjeta izabrani su Ismet Ramčilović iz Bosne i Hecegovine, Nikolas Klisić iz Latinske Amerike, Bedri Gul iz Turske i Danijela Đurđević iz Italije. U ovom sazivu naše iseljenike iz Kanade u Savjetu predstavlja Seadin Dino Kolar iz Toronta.

Predsjednica Odbora za ravnopravnost polova je prof. dr Aleksandra Perović iz Velike Britanije, a predsjednik Odbora za širenje crnogorske zajednice u svijetu Mihailo Mandić iz Australije.

Na čelu Odbora za evropske integracije je Mirza Redžić iz Bosne i Hercegovine, Odbora za pravna pitanja Vladislav Vanja Popović sa Kipra, i Odbora za zdravstvo i zdravstvenu žaštitu Božidar Gardašević iz Norveške.

Odbora za informisanje je Dragan Đukanović iz Srbije, Odbora za zaštitu prava i položaja iseljenika Ruždija Jarović iz SAD, a Odbora za privredno partnerstvo Pavle Ljuljđuraj iz SAD.

Za predsjednika Odbora za jačanje kulturnog i državnog identiteta izabran je prof. dr Milorad Nikčević, Odbor za nauku i prosvjetu predvodiće prof. dr Srđan Redžepagić iz Francuske, a na čelu Odbora za sport biće Damir Radončić iz Španije.

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved