• AKTIVNOSTI CRNOGORSKOG KULTURNOG DRUŠTVA IZ TORONTA  
 
Predsjednik Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta Zoran V. Raičević posjetio je Upravu za dijasporu, 10. Oktobra 2019 godine.. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.
 
U razgovoru, Raičević je pozvao direktora Mitrovića da u decembru ove godine posjeti udruženja dijaspore u Kanadi. Takođe, Raičević je informisao Mitrovića o aktivnostima udruženja u prethodnom periodu, kao i o planiranim aktivnostima za naredni period. Raičević je istakao da su opredijeljena sredstva po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima njegovom udruženju veoma značajna, i da će kroz niz projekata raditi na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca u Kanadi.

Direktor Mitrović je upoznao Raičevića sa aktivnostima Uprave za dijasporu koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti. Na kraju razgovora, Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost da podrži predstojeće programske aktivnosti ovog udruženja, koje svojim radom zaslužuje svaku podršku i zastupljenost matice

  • SJEDNICA UPRAVE CRNOGORSKOG KULTURNOG DRUŠTVA IZ TORONTA 

U Torontu je 22. Septembra 2019. godine održana sjednica Uprave Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta. Na sjednici je razmatran finansijski izvještaj Društva, raspodjela sredstava dobijenih od Uprave za Dijasporu CG, kao i projekti za 2020. godinu. Sastanku je prisvovala i Prof. Dr. Antonela Arhih, sa Univerziteta Toronto, kao spoljni saradnik Društva. Na sjednici je za novog Rizničara pokretne imovine Društva imenovana Marija Elena Selić
  • SJEDNICA NOVOIZABRANOG SAVJETA ZA SARADNJU SA DIJASPOROM   • ČESTITKA GRADONAČELNIKA TORONTA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI 

                     


U Torontu je povodom Dana Državnosti Crne Gore, podignuta crnogorska zastava, uz intorniranje himne, ispred Skupštine grada Toronta. Prisutnima su se obratili Prof. Dr. Antonela Krstović Arhin, sa Univerziteta Toronta i Zoran V. Raičeivić ispred naših iseljenika. Zastavu je na jarbol podigao Branko Aleksić, jedan od osnivača Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta


     PODIZANJE CRNOGORSKE ZASTAVE U TORONTU  PODIZANJE CRNOGORSKE ZASTAVE U TORONTU

     PODIZANJE CRNOGORSKE ZASTAVE U TORONTU

PODIZANJE CRNOGORSKE ZASTAVE U TORONTU PODIZANJE CRNOGORSKE ZASTAVE U TORONTU  

 


 

 

      


    

Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta je organizovalo piknik u Lakeside Park-u u Mississauga, 07. Jula 2019. godine povodom Dana Državnosti. Ukoliko želite da uvećate sliku, samo treba da kliknete na istu.


 CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019 CRNOGORSKI PIKNIK 2019 CRNOGORSKI PIKNIK 2019.

CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019.

CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019.

CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. CRNOGORSKI PIKNIK 2019. 


  


    

opširnije  


 


       

OPŠIRNIJE  


                                        


PORODICA LALIČIĆ U NIJAGARI - KANADA  

 ©  2005 - 2019 www.montenegro-canada.com  All rights reserved