• DNEVNI IZVJEŠTAJI O BROJU ZARAŽENIH, UMRLIH I IZLIJEČENIH 
     
  • KAKO DONIRATI NOVAC ILI POMOĆ ►OPŠIRNIJE 
  • AKTIVNOSTI CRNOGORSKOG KULTURNOG DRUŠTVA IZ TORONTA  
 
Predsjednik Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta Zoran V. Raičević posjetio je Upravu za dijasporu, 10. Oktobra 2019 godine.. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.
 
U razgovoru, Raičević je pozvao direktora Mitrovića da u decembru ove godine posjeti udruženja dijaspore u Kanadi. Takođe, Raičević je informisao Mitrovića o aktivnostima udruženja u prethodnom periodu, kao i o planiranim aktivnostima za naredni period. Raičević je istakao da su opredijeljena sredstva po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima njegovom udruženju veoma značajna, i da će kroz niz projekata raditi na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca u Kanadi.

Direktor Mitrović je upoznao Raičevića sa aktivnostima Uprave za dijasporu koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti. Na kraju razgovora, Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost da podrži predstojeće programske aktivnosti ovog udruženja, koje svojim radom zaslužuje svaku podršku i zastupljenost matice
 

 ©  2005 - 2019 www.montenegro-canada.com  All rights reserved